Nieuws

Veelgestelde vragen

30 november 2016

Wie mag er vandaag over de Woonvisie stemmen? Alle kiesgerechtigde Rotterdammers mogen hun stem ‘voor of tegen’ de Woonvisie. Dat betekent: – achttien jaar of ouder; – in de gemeente Rotterdam ingeschreven; – de Nederlandse nationaliteit, de nationaliteit van een andere EU-lidstaat, of tenminste vijf jaar rechtmatig in Nederland verblijven. Hoe gaat het stemmen vandaag […] »

Bekende Rotterdammers: Wij stemmen tegen!

29 november 2016

Steeds meer Rotterdammers laten weten op 30 november, vol overtuiging, tegen de Woonvisie te stemmen. Ook bekende gezichten sluiten zich aan. Van rockzangeres Elle Bandita: ‘Wonen is een recht!’ tot rapper Winne. Van sociaal advocaat Carrie tot acteur Martin van Waardenberg.  Een aantal hebben zich eerder al uitgesproken tegen de Woonvisie en de afbraak van […] »

AD: Wat als de bulldozers komen..

28 november 2016

‘Het ziet er hier mooi uit, maar de huren zijn asociaal verhoogd’. Twee prachtige verhalen van Rotterdammers die de sloop van betaalbare woningen van dichtbij hebben meegemaakt. Lees verder op AD.nl » Foto © Menno Janssen »

Opinie André Ouwehand: Rotterdam open stad

Ik stem tegen de Woonvisie, niet omdat die geen ambitie heeft, maar omdat de ambitie van deze Woonvisie dat mensen met een laag inkomen niet meer welkom zijn in Rotterdam, mij tegen staat. De woonvisie wil het aantal goedkope huurwoningen niet alleen terugbrengen door sloop, maar ook ze duurder te maken en te verkopen. Is […] »

Opinie: Woonvisie mist ambitie

27 november 2016

Onze ambitie moet zijn om een Europese stad van betekenis te worden met een miljoen inwoners, niet een soort Amersfoort aan de Maas. Als we de Woonvisie volgen zakt Rotterdam weg in het moeras van nietszeggende steden, betoogt Awais Hassan. Lees verder op versbeton.nl > »

Opinie: De Rotterdamse middenklassers hebben eigenlijk niets aan deze woonvisie

Vincent Smit, lector grootstedelijke ontwikkeling aan de Haagse Hogeschool De Rotterdamse woonvisie gaat er prat op oog te hebben voor de noden van de middenklasse in Rotterdam. Deze huishoudens wijken uit naar Capelle aan den IJssel, Spijkenisse, Barendrecht omdat zij in de stad niets van hun gading vinden. De woonvisie wil hier iets aan doen. […] »

Jaagt Rotterdam de armen weg?

25 november 2016

Inwoners van Rotterdam stemmen eind november in een referendum over de sloop van twintigduizend goedkope woningen. Een gesprek met Brian Doucet. Volgens de stadsgeograaf is de sloop een signaal dat armen ongewenst zijn in Rotterdam. Lees verder op erasmusmagazine.nl > Beeld: Bas van der Schot © Erasmusmagazine »

AD: Wetenschappers geven 5 redenen om tegen te stemmen

24 november 2016

Opinie in het AD van 19 oktober 2016. Lees verder > »

AD: Woonreferendum voor dummies

23 november 2016

Help, een stempas in de bus! Over een week mogen Rotterdammers hun mening geven over de Woonvisie. De Woonvisie? Nee, het referendum is nog niet het gesprek van de dag.  AD Rotterdams Dagblad zet daarom alles nog eens op een rijtje. Oftewel: het Woonreferendum voor dummies. Lees verder op AD.nl > Het Woonreferendum voor dummies. […] »